مراقبت های بعد از جراحی بینی : جراحی بینی که به طور کاملاً ماهرانه توسط دکتر علیرضا مومنی صورت می گیرد، تنها 1 الی 3 ساعت به طول می انجامد ؛ در حالی که فرد زیباجو پس از عمل جراحی ، باید دوران نقاهت طولانی تری را پشت سر بگذارد.

 

 

چگونگی سپری دوران نقاهت جراحی بینی ، از اهمیت به سزایی برخوردار بوده و بر روی نتایج دریافتی از عمل بینی و همچنین بروز عوارض ناشی از آن نیز تاثیر گذار می باشد ؛ به همین علت ، همواره به کسانی که تحت عمل جراحی بینی قرار گرفته اند ؛ توصیه به دقت در رعایت نکات و دستورالعمل های بهترین متخصص رینوپلاستی در اصفهان می گردد.

در مقاله پیش رو ، مهم ترین نکات بعد از جراحی بینی ذکر شده است ؛ با دقت در رعایت آن ها بهترین نتایج را از جراحی زیبایی بینی ، دریافت خواهید کرد.

مراقبت های بعد از جراحی بینی

عینک: توصیه می شود بعد از جراحی بینی و با برداشت اسپلینت تا شش هفته از عینک های طبی و یا آفتابی به منظور جلوگیری از وارد شدن فشار، دفرمه شدن و یا فرورفتگی بینی به هیچ عنوان استفاده نشود.

ورزش های سنگین: انجام فعالیت های ورزشی سنگین می تواند آسیب وارد شده به بینی را بسیار افزایش دهد. بنابراین تا بهبودی کامل و تا پایان دوره نقاهت از فعالیت های ورزشی ضربه ای، برخوردی و یا استفاده از توپ بپرهیزید.

فین نکنید: در مراقبت های بعد از جراحی بینی افراد احساس گرفتگی در بینی خود خواهند داشت که بر اثر تورم بافت های داخلی ایجاد شده اند. به همین منظور برای خالی کردن بینی خود هرگز فین نکنید.

تغذیه مناسب: بهتر است از مصرف سدیم و انواع ادویه ها در مواد غذایی خود تا بهبودی کامل خودداری کنید. این مواد سبب افزایش تورم و کبودی و همچنین افزایش روند بهبودی افراد خواهد شد.

داروهای توصیه شده: داروهای توصیه شده توسط پزشک را به منظور تسریع در بهبودی کامل روند درمان نیز در ساعات مشخص شده و مرتبا استفاده کنید.

درد بعد از جراحی: در مراقبت های بعد از جراحی بینی برای کاهش درد ناشی از برش ها و آسیب های وارد شده به بینی، افراد می توانند با استفاده از مسکن ها توصیه شده توسط پزشک خوب در اصفهان آن را تسکین دهند.

کمپرس سرد: با قرار دادن کمپرس های سرد بر روی بینی میتوانید، تورم و التهابات موجود را نیز کاهش دهید.

نور خورشید: به علت تغییرات اعمال شده بر روی بینی پوسته آن بسیار حساس شده و قرار گرفتن در معرض آن سبب تیرگی برش های ایجاد شده می شود.

مراقبت های بعد از جراحی بینی

در ذیل به تعدادی از مهم ترین نکات مراقبتی بعد از جراحی بینی اشاره نموده ایم:

نحوه خوابیدن بعد از عمل بینی

  1. نکته اول : خوابیدن بر روی شکم و پهلوها در دوران نقاهت عمل بینی ، منجر به وارد شدن فشار به صورت و بینی می گردد ؛ از این رو ، بهتر است افراد زیباجو در مراقبت های بعد از جراحی بینی به طور طاق باز بخوابند.
  2. نکته دوم : پس از جراحی زیبایی بینی ، شاهد بروز تورم و کبودی در افراد خواهیم بود ؛ که آن نیز ناشی از خونریزی های زیر پوستی می باشد ؛ حال در صورتی که سر در مکانی بالاتر از بدن قرار گیرد ، مایعات میان بافتی خالی شده و تورم و کبودی کاهش می یابد ؛ به همین علت ، به افراد توصیه می شود در حین خواب و استراحت دو بالش در زیر سر خود قرار دهند.

 

 

ورم بعد از عمل بینی

اگر بخواهیم به طور دقیق تر اشاره کنیم ؛ پس از جراحی زیبایی بینی مایعاتی که از رگ ها خارج می شوند ؛ زیر پوست تجمع کرده و منجر به بروز تورم صورت و بینی می گردند ؛ حال رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی می تواند سبب تسریع در روند بهبودی تورم و کبودی ناشی از جراحی بینی شود.

  • عدم استفاده از نی
  • استفاده از کمپرس یخ
  • مصرف آب آناناس و آب کرفس
  • خودداری از مصرف نوشیدنی های حاوی الکل
  • ساخت زاویه 30 درجه در حین خواب و استراحت
  • عدم قرار گیری در معرض نور مستقیم خورشید و گرما
  • حذف یا کاهش قابل توجه نمک و ادویه از رژیم غذایی
  • اجتناب از استعمال دخانیات و قرارگیری در معرض دود آن

خمیازه کشیدن بعد از عمل بینی

خمیازه کشیدن ، عملی غیر ارادی و طبیعی بوده که عضله های صورت و حفره های بینی را درگیر می کند ؛ از این رو ، به افراد زیباجو توصیه می گردد در مراقبت های بعد از جراحی بینی ، با دهان باز خمیازه کشیده و به منظور جلوگیری از باز شدن بخیه ها ، با دست اطراف بینی خود را نگه دارند.

 

اقدامات لازم بعد از عمل بینی

روز اول: التهاب در روزهای اول به مرور  افزایش می یابد و تورم در اطراف لب بالا بسیار زیاد می شود. در این دوره خونریزی از بینی وجود داشته که می توان آن را با استفاده از پد های مخصوص کنترل کرد. بینی شما کاملا گرفته است و در طول شب ناچار به تنفس از دهان می باشید. بنابراین در روز اول به خوبی استراحت کنید.

روز دوم: کبودی در اطراف گونه ها و چشم ها افزایش یافته که بسیار طبیعی می باشد. بیشتر افراد در روز دوم همچنان خونابه از بینی شان خارج می شود، که باید در مراقبت های بعد از جراحی بینی، به طور مرتب از پد و کمپرس های سرد استفاده کنند.

روز سوم: التهاب و تورم به اوج خود رسیده و اندکی در مقایسه با روز دوم، بیشتر است. گاهی شدت تورم به جایی می رسد که باز کردن چشم ها دشوار می باشد. ترشحات خونابه از بینی، متوقف شده و از کمپرس یخ در فواصل ده دقیقه ای به منظور کاهش تورم در چشم و گونه ها استفاده می شود.

روز چهارم: در این بازه زمانی تورم و التهاب به مرور کاهش می یابد و تنها لکه های کبودی بر روی پوست مشاهده می شود. در این پروسه نقاهت ممکن است بینی متقارن نباشد، که جای نگرانی وجود نداشته و بعد از کاهش تورم این عدم تقارن بهبود می یابد. هرگز سر خود را در این بازه زمانی خم نکنید و از فعالیت هایی که سبب پایین نگه داشتن سرتان می شود به منظور جلوگیری از خونریزی بپرهیزید.

روز پنجم: در مقایسه با روزهای گذشته تورم و التهاب به مقدار قابل توجه ای کاهش یافته است. اما همچنان برای رعایت مراقبت های بعد از جراحی بیمار نمی تواند هیچ گونه فعالیت سنگینی را انجام دهد.

روز ششم و هفتم: در پایان هفت روز کبودی و تورم بسیار کاهش یافته و بیمار برای برداشتن گچ بینی، به بهترین پزشک در اصفهان مراجعه می کند. این هفت روز بعد از جراحی بینی بسیار مهم و حساس بوده و نیازمند مراقبت های بعد از جراحی بینی با حساسیت بالایی می باشد و فرد با گذشت این دوره هفت روزه می تواند فعالیت هایی ماننده پیاده روی کوتاه مدت خود را نیز آغاز کند.

نحوه شست و شوی بینی بعد از جراحی

یکی از مراقبت های بعد از عمل بینی رعایت بهداشت و شست و شوی بینی می باشد. بنابراین در هفته های اول از قطره های مخصوص جهت شست و شوی و با گذشته این دوره با استفاده از سرم و یا آب نمک بینی خود را شست و شو دهید.

چسب چه تاثیری در مراقبت های بعد از جراحی بینی دارد؟

استفاده مداوم از چسب های بینی می تواند بعد از عمل رینوپلاستی، از ساختار کلی بینی افراد محافظت کند و همچنین در کاهش التهاب و تورم بینی نیز بسیار موثر اند.

استحمام در محیط هایی با دمای بالا بعد از جراحی بینی

بیماران می توانند بعد از عمل در مراقبت های بعد از جراحی بینی از دوش های دستی برای شست و شوی خود استفاده کنند. اما شست و شوی صورت تا یک هفته بعد از عمل رینوپلاستی ممنوع بوده، و استفاده از آب داغ و قرار گرفتن در محیط هایی با دمای بالا می تواند سبب خونریزی در بینی بیمار شود.