در حال حاضر ، یکی از بهترین روش ها به منظور درمان مشکلات سینوسی ، جراحی آندوسکوپی سینوس می باشد ؛ پزشک ، در طی این جراحی بدون ایجاد برش و با استفاده از ابزارهای مخصوص ، اقدام به رفع مشکلات بیماران ؛ از جمله بهبود جریان هوا از طریق مجاری بینی ، تقویت حس بویایی ، رفع عفونت های سینوسی و غیره می کند. جهت انجام این عمل می توانید به دکتر علیرضا مومنی ، بهترین جراح آندوسکوپی اصفهان مراجعه نمایید.
آندوسکوپی سینوس در اصفهان
با انجام جراحی اندوسکوپی ، می توان به باز کردن منافذ تنگ سینوس ها نیز پرداخت. در مواقعی که عفونت و التهاب سینوس ها بسیار شدید باشد ، به طوری که از روش درمان با دارو ، نتایج مطلوب دریافت نشود ؛ انجام جراحی آندوسکوپی، پیشنهاد می گردد ؛ این روش ، به عنوان بهترین روش درمانی ، توانایی رفع نسبی مشکلات سینوسی را دارد . هدف از انجام اندوسکوپی سینوس شامل :
- کاهش دفعات و شدت عفونت های سینوسی
- بهبود علائم سینوزیت ،تنفس از طریق بینی و حس بویایی
- امکان دسترسی به حفره های سینوسی برای پاکسازی و درمان سینوس ها
چگونگی انجام جراحی اندوسکوپي سينوس
در گذشته ؛ به منظور تخلیه عفونت سینوس ها ، در ابتدا بافت هایی که دچار آسیب دیدگی شده بودند ، برداشته شده و سپس ، جهت برداشت عفونت ها ، مسیرهای ایجاد می گردید ؛ در صورتی که در حال حاضر ، با انجام روش عمل جراحی آندوسکوپي سينوس ، دیگر نیاز به هیچ گونه برش خارجی نبوده و جراحی ، از طریق حفره های بینی انجام می گیرد ؛ اما چگونه ؟ در حین انجام این عمل ؛ پزشک ، از طریق وارد کردن ابزاری به نام آندوسکوپ درون حفره های بینی ، اعضا درونی بینی را مشاهده کرده و سپس ، بدون ایجاد برش خارجی ، اصلاحات مورد نیاز را اعمال کند . لازم به ذکر است ؛ تکنیک های بسیاری به منظور انجام جراحی آندوسکوپي سينوس ، وجود دارد که پزشک ، با توجه به شرایط بیمار یکی از بهترین آن ها را انتخاب می کند.پرهیز از مصرف آسپرین ، 7روز پیش از انجام این فرآیند توصیه می شود. آسپرین حتی در میزان دوز پایین باعث افزایش خونریزی در حین و بعد از انجام پروسه خواهد شد. از هشت ساعت پیش از انجام این عمل خوردن و آشامیدن را متوقف کنید. استعمال دخانیات را از دو هفته پیش از این فرآیند متوقف کنید.
تکنیک های مختلف آندوسکوپی بینی و سینوس
جراحی آندوسکوپی سینوس
از شایع ترین جراحی ها جهت درمان مشکلات موجود در سینوس ، آندوسکوپی می باشد. جراحی سینوس با استفاده از آندوسکوپی با بکارگیری از بی حسی های موضعی و در برخی موارد بیهوشی عمومی انجام می شود. در طی این تکنیک جراح ابزاری به نام آندوسکوپ را وارد بینی بیمار می کند ، دوربین بسیار کوچک موجود در این وسیله ، دید بهتری را به جراح می دهد تا بتواند پروسه جراحی را با آرامش و تمرکز کافی انجام دهد و هر گونه عارضه موجود را بر طرف کند.
سینوپلاستی با بالون
این پروسه درمانی زمانی به کار گرفته می شود ، که جراح قصد انجام جراحی سینوس همراه با برداشت بافت را نداشته باشد. در این مواقع جراح لوله ای بسیار نازک را داخل حفره بینی می کند و بالون را باد می کند. این تکنیک سبب تمیز شدن مجاری تنفسی شده و سینوس ها را پهن تر می کند تا بهتر تخلیه شوند.
جراحی کاهش ضخامت شاخک ها
در برخی مواقع ممکن است مشکلات مربوط به سینوس ها به دلیل تورم شاخک های بینی باشد. این شاخک ها در مسیر تنفسی قرار دارند ، که هوای تنفسی را مرطوب می کنند. این تکنیک جراحی سینوس با استفاده از بی حسی موضعی انجام شده و جراح هیچ گونه برشی را در سطح پوست بیمار ایجاد نمی کند .
جراحی کالدول لاک
جراحی سینوس به صورت باز ، کالدول لاک نام دارد. این پروسه در مواقعی که سینوزیت مزمن حفره ماگزیلاری ( حفره های استخوانی موجود در زیر چشم و داخل گونه ها ) انجام می شود. البته لازم به ذکر است که این پروسه به نسبت دیگر روش ها درمانی به علت تهاجم بالایی که دارد به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد.
جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس بر روی چه سینوس هایی انجام می شود ؟
جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس معمولاً بر روی چهار نوع سینوس انجام می شود که در نواحی مختلف صورت قرار دارند :
سینوس های ماکسیلاری : سینوس های ماگزیلا در گونهها (گونههای بالای دهان) قرار دارند. جراحی آندوسکوپی می تواند برای بهبود تنفس ،درمان عفونت های مزمن یا برای حذف توده های ناشناخته در این منطقه انجام شود.
سینوس های اتموئید : سینوس های اتموئید در ناحیه بین چشم ها و بالای بینی وجود دارند. جراحی آندوسکوپی می تواند برای حذف پولیپهای ناشناخته ، درمان التهابات سینوس و یا جراحی های تصحیحی مانند پولیپ های ناشناخته در این ناحیه انجام شود. اما شاید از خود بپرسید منظور ما از پولیپ های ناشناخته چبشت ؟ اصطلاح “پولیپ ناشناخته” به معنای وجود تودههای یا خوشه های بافتی غیرطبیعی در ناحیه هایی از بدن است که مشخصات دقیق و یا منشأ واضحی ندارند. این پولیپ ها معمولاً توسط متخصص ، جراح گوش، حلق و بینی تشخیص داده می شوند .
سینوس های پروانهای یا اسفنوید : سینوس های پروانهای یا اسفنوید در مرکز سر و درون استخوانهای سطح پشتی بینی و فکها قرار دارند. جراحی آندوسکوپی معمولاً برای دسترسی به مناطق عمیق تر سینوس ها ، درمان التهابات شدید یا برای جراحی های تصحیحی مانند پولیپ های ناشناخته در این ناحیه انجام می شود.
جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس یک روش جراحی است که با استفاده از یک دستگاه ، بدون نیاز به بریدگی های بزرگ ، به درمان مشکلات این ناحیه می پردازد . این روش معمولاً باعث کاهش عوارض پس از عمل و بهبود سریع تر بیمار می شود. همچنین در نظر داشته باشید که این جراحی برای بهبود عملکرد سینوس ها در تمامی نقاط صورت مورد استفاده قرار می گیرد و محدود به نوع خاصی از سینوسها نمی شود .
عوارض اندوسکوپی سینوس
همانطور که می دانید جراح در انجام آندوسکوپی بینی و سینوس به کمک یک ابزار آندوسکوپیک با دقت بیشتری درون بینی و سینوس را بررسی می کند . این روش می تواند عوارض کوتاه مدت و بلند مدت متفاوتی داشته باشد:
عوارض کوتاه مدت
خونریزی : پس از جراحی ممکن است بینی مقداری خونریزی کند که معمولاً در چند روز بعد از عمل بهبود می یابد.
تورم و ورم : ممکن است محل جراحی تورم و ورم کند که معمولاً در چند روز بعد از عمل کاهش می یابد.
درد : برخی از افراد ممکن است درد و ناراحتی در محل عمل احساس گنید که معمولاً با استفاده از داروهای مسکن کنترل می شود.
عوارض بلند مدت
عفونت : در برخی از موارد دیده شده است که عفونت ممکن است بعد از جراحی رخ دهد . علایم عفونت می تواند شامل تورم ، درد ، خارش و ترشحات بد بو از بینی باشد.
نارسایی در درمان : گاهی جراحی ممکن است موجب تسریع رشد پلیپ ها یا عود التهابات شود که نیاز به درمان های دیگری دارد. این عارضه تنها به دلیل مراجعه به پزشک بی تجربه اتفاق می افتد .
تغییرات در حس بو و ذایقه : برخی افراد ممکن است بعد از جراحی تغییراتی در حس بو و ذایقه خود تجربه کنند که معمولاً به مرور زمان بهبود می یابد.
در هر صورت، باید توجه داشت که عوارض بالا نشان دهنده همه حالات پیش آمده پس از جراحی نیستند و برخی افراد ممکن است به عوارض متفاوتی برخورد کنند. برای دریافت اطلاعات دقیق تر و مطمئن قبل و بعد از جراحی، مهم است که با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
مراقبت های بعد از آندوسکوپی سینوس
بعد از انجام این فرآیند نکاتی وجود دارد که باید در جهت تسریع بهبودی انجام دهید.
- از مصرف مواد غذایی که حاوی کافئین هستند خودداری کنید.
- به مدت 24 ساعت بعد از پروسه بهتر است رانندگی نکنید.
- از دستگاه مرطوب کننده هوا در محل استراحت تان استفاده کنید.
- سیگار نکشید و در محیط هایی که مملو از دود سیگار است ،حضور پیدا نکنید.
- برای جلوگیری از وارد شدن هرگونه فشار به بینی ،لباسهایی بپوشید که آسان قابل تعویض باشند.
- دکتر داروهای مسکن و آنتی بیوتیک را برای شما تجویز خواهد کرد به درستی و به موقع آنها را مصرف کنید.
- از انجام فعالیت های سنگین و ورزش های پرتحرک نظیر ایروبیک، تا زمانی که دکترمشخص کرده است،خودداری کنید.
- سعی کنید به هنگام استراحت ،حتما سر خود را بالا بگیرید این کار خونریزی را کاهش می دهد.موقع خواب نیز این نکته را فراموش نکنید. در صورت نیاز می توانید از چند بالش کمک بگیرید.
- برای کاهش خونریزی می توانید از داروهای ضداحتقان استفاده کنید،البته این نکته را فراموش نکنید که پزشکان معمولا مصرف این دارو را بیشتر از سه روز بعد ازعمل اندوسکوپی توصیه نمی کنند.
بعد از انجام اندوسکوپی و مشاهده موارد زیر می توانید با پزشک تماس بگیرید
- وجود تب بالای 38 درجه به همراه لرز
- بروز مشکلاتی در بینایی
- گرفتگی و سفتی شدید گردن
- تجربه درد و فشار خیلی شدید در بینی،سینوس ها و سر
- خونریزی بی وقفه از بینی که با مصرف دارو رفع نمی شود.
درمان پولیپ توسط آندوسکوپی
طی جراحی آندوسکوپی سینوس ، جراح آندوسکوپی خوب در اصفهان دکتر مومنی بدون نیاز به برش جراحی ، لنزهای پیشرفته را به راه سینوسی شده داخل بینی بیمار وارد کرده و پولیپ بینی را از آن خارج می کند. پولیپ ها راه تنفسی را انسداد می کنند و مریض را وادار به تنفس از راه دهان کرده که همین امر عملکرد بینی بیمار را دچار اختلال می کند.
بهترین جراح آندوسکوپی سینوس چه کسی است؟
دکتر علیرضا مومنی ، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی ، جراح پلاستیک سر و گردن ، دارای بورد تخصصی ، بهترین جراح آندوسکوپی سینوس اصفهان ، دارای نمونه کارهای موفق بسیاری در این زمینه در کارنامه کاری خود می باشند ؛ جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با ایشان ، می توانید به صفحه اینستاگرام شان مراجعه نمایید .
تفاوت آندوسکوپی سینوس با روش های جراحی دیگر
تفاوت مهم این روش با تکنیک های دیگر در این می باشد که آندوسکوپی که وارد سینوس و بینی می شود ، نواحی سینوس ها و بینی را درگیر کرده و تنها این نواحی را درمان می کند. در این متد از آندوسکوپی سینوس ، فقط دهانه سینوس گشاد می شود. به همین دلیل بافت های سالم آسیب نمی بینند و آندوسکوپ به جای برش وارد بینی می شود. جراح بینی با ورود آندوسکوپ به تمام سینوس ها از جمله سینوس های دور چشم ، پیشانی ، زیر قاعده و جمجمه دسترسی پیدا می کند. جراح با توجه به ناحیه ای که عفونت کرده و نوع بیماری ، لنز مناسب استفاده می کند.
هزینه جراحی آندوسکوپی چقدر است ؟
اطلاع از هزینه نهایی جراحی آندوسکوپی سینوس در اصفهان ، نیازمند مراجعه به پزشک و قرارگیری تحت معاینه می باشد ؛ بنابراین ، در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این باره به پزشک مراجعه نمایید.تعیین هزینه های این فرآیند نیاز به انجام معاینات و بررسی وضعیت بیمار دارد. همچنین داروهای مورد نیاز دستمزد پزشک کلینیک و مواردی از این قبیل نیز در این امر موثر می باشند. بنابراین در صورتی که نیاز به انجام این فرآیند دارید به بهترین جراح بینی دکتر علیرضا مومنی در اصفهان مراجعه نمایید و در این خصوص اطلاعاتی که نیاز دارید را کسب کنید.
سوالات متداول در مورد آندوسکوپی
- پروسه آندوسکوپی سینوس چقدر دردناک می باشد؟
برای انجام این فرآیند، پزشک این پروسه را تحت بی حسی موضعی برای شما انجام می دهد . برای شروع دهان و بینی با اسپری بی حس می شود و شما دیگر چیزی را احساس نخواهید کرد.بعد از اتمام پروسه و با از بین رفتن بی حسی سوزش در گلو و بینی بسیار نرمال است و باید در این مورد تحمل داشته باشید تا مشکل بعد از یک الی دو روز رفع شود. در این مدت با مصرف داروهای مسکن می توانید تا حدود بسیار زیادی این مشکل را رفع کنید. درد و تورم را می توانید با استفاده از کمپرس سرد البته با نظر پزشک بسیار کاهش دهید.
- معمولا پزشک چه هنگامی انجام آندوسکوپی سینوس را برای افراد لازم می داند؟
افرادی که به دلیل وجود التهابات در سینوس های خود دچار سینوزیت مزمن شده اند و این مشکل با وجود درمانهای دارویی برطرف نشده است معمولا توسط پزشک کاندیدای خوبی برای اندوسکوپی می باشند. افرادی که سینوس های انها دچار عفونت مزمن می باشد.
افرادی که دارای پولیپ بینی می باشند و این موضوع مشکلات تنفسی بسیاری را برای آنها ایجاد کرده است .
- مدت زمان این پروسه معمولا چه میزان زمان می برد؟
معمولا این جراحی حدود 2 الی 4 ساعت به طول می انجامد و زمان ان با توجه به فرآیندی که قرار است پروسه صورت بگیرد متغیر می باشد.
- چه زمانی می بایست آندوسکوپی انجام داد؟
پس از انجام آزمایشات ، معاینه و عکس برداری ها به طور کامل ، سینوزیت توسط جراح تشخیص داده شده و می توان به جراحی آندوسکوپی سینوس اقدام کرد. لازم به ذکر است که آندوسکوپی برای خانم هایی که حامله هستند و مجاز به عکس برداری نمی باشند ، مانعی ندارد زیرا بدون اشعه ایکس انجام می شود.
سلام.ایا می شود همراه اندوسکوپی بینی برای رفع سینوزیت عمل زیبایی مانند بلفارولوپلاستی انجام داد یا خیر؟